«Війна в Україні продовжується, наші брати та сестри, котрі хотіли повернутися додому думаючи,  що війна скоро завершиться, залишаються в Європі, ще дехто навіть приїжджає, рятуючи свої сім’ї від бойових дій», – розповідає координатор діяльності громад братерства у країнах Західної Європи Юрій Веремій.

За словами єпископа, приїхавши в чужу країну, люди не просто влаштовують життя, а навчені у своїх церквах розуміють, що без церкви неможливо, приєднуються до наявних церков. Якщо ж у тій місцевості церков немає, об’єднуються сім’ями й утворюють нові церкви. Молоді брати сестри не бояться, а беруть відповідальність щодо створення церкви.

«Рік тому 13 березня 2022 року молоді брати Євгеній Роман та Євгеній Іваній з Рокосово Закарпатської області, зняли в оренду 24/7 гарне приміщення в місті П’єштяни (Словаччина). Зібравши кілька ініціативних братів та сестер вони розпочали нову церкву з Божого та нашого благословіння» –  розповідає Юрій Веремій.

Про те, що Бог благословляє цю працю, свідчить постійний ріст церкви – сьогодні кількість її членів майже досягла п’ятдесяти.

З нагоди річниці церкви 12 березня 2023 р. відбулося урочисте богослужіння під час якого  рукопоклали на служіння диякона з пасторським рівнем відповідальності Євгенія Іванія.  Євгеній Роман служить адміністратором церкви та лідером соціального служіння.

«Вітаємо церкву, дорогих братів, їхні сім’ї! Нехай Бог рясно благословить, поширить їх працю на інші міста і села країни. Адже це перша громада УЦХВЄ в Словаччині. Дуже дякую пасторам, батькам та церквам, що виховали саме таких молодих братів та сестер, які, послухавшись  покликання Господнього, беруться за справу організації церкви Христової, її життя та діяльності» – каже Юрій Веремій.

Схожі записи