Тисячі вірян із церков ХВЄ внаслідок російської агресії в Україні змушені були тікати та опинилися закордоном. Утім, християни, на якій би землі вони не знаходились, завжди прагнуть служити Богу та шукають можливості для духовного спілкування.

Так, тільки за останній тиждень у Німеччині відкрилося дві п’ятидесятницьких церкви. 10 червня у місті  Детмольд (земля Північний Рейн-Вестфалія) відбулося офіційне відкриття церкви «Світло Євангелії».

Цікаво, що значна частина громади – віряни однойменної церкви в селі Хомутець, Брусилівського району, що на Житомирщині, старшим пастором якої служить досвідчений місіонер Сергій Тарасюк.

На відкриття нової громади приїхав також координатор діяльності громад УЦХВЄ у країнах Західної Європи Юрій Веремій. За його словами, люди, які вимушені були переїхати з України до Німеччини, мають велике бажання продовжувати своє служіння Богу на новому місці. Відповідальним служителем за церкву поставлено Євгена Гаврилюка, до церковної ради увійшли брати Павло Деркач, Сергій Ольшанський та Олександр Писачук.

Старші служителі разом з відповідальним за українські церкви в Німеччині Леонідом Козарізом здійснили молитву за благословення новоутвореної церкви.

16 червня з Божою допомогою відкрилася ще одна громада УЦХВЄ в місті Регенсбург (земля Баварія).

«Брати та сестри одноголосно виявили своє бажання бути у складі УЦХВЄ і разом служити Богу», –  каже Юрій Веремій.

Відповідальним служителем церкви поставлено брата Сергія Купіну, який прибув до Німеччини ще три роки тому зі Львова. Брати з Чернівців Олександр Купіна та Микола Купіна, а також Юрій Родослав з Одеси разом складають церковну раду.

У суботу, 11 червня, відбулася ще одна подія – у місті Бломберг (земля Північний Рейн-Вестфалія) до церков УЦХВЄ в Німеччині офіційно доєдналася громада церкви «Еклезія». Її пастором служить Григорій Мантлєр, пресвітером Сергій Луговський, а дияконом Ойген Вібе.

Бажаємо братам і сестрам рясних Божих благословінь, і щоб Господь знову послав мир на нашу землю та свого часу дозволив повернутися додому неушкодженими і натхненними від Духа Святого.

Схожі записи